header

Katjee 2008

Het A-kwartier bezit een potentieel aan mogelijkheden die in De Beste Binnenstad van Nederland uniek te noemen zijn. De mix van universiteit, horeca, kunstenaars, kleinschalige winkels en rijk geschakeerde populatie roept al vrij snel associaties op met onder andere het Quartier Latin, de Jordaan en het Bergkwartier in Nijmegen.

katjee_13

Zo ontstond in de buurtvereniging Het A-Kwartier het idee om de wijk op een positieve manier onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en kunstenaars uit Groningen en omstreken. Met een knipoog naar het grote voorbeeld in Parijs is een stichting opgericht onder de naam KATJEE. Daarin participeren buurtvereniging, Winkeliersvereniging Oude Kijk in 't Jat en Rijksuniversiteit.

katjee_25

katjee_28

Het initiatief van Erika Stulp, die zelf een kunstproeverij aan de Oude Kijk in 't Jatstraat runt, wordt drie keer per jaar gehouden: in mei, juli, september. De laatste kunstmarkt van dit seizoen is op zondag 2 september 2007 en duurt van 11 - 17 uur.

katjee_21 katjee_19

Deze markt vol eigenzinnige kraampjes, bevindt zich op het Harmonieplein aan de Oude Kijk in 't Jatstraat. Voor oktober hebben zich ruim 40 kunstenaars aangemeld. Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten van disciplines, zoals portrettekenen. schilderen in verschillende soorten van stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beeldhouwen in hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie.

katjee_6

katjee_22

Voor meer informatie over kunst in 't A-Kwartier klik op: www. .nl

 

Afval

Er ligt afval op de kade en/of in het water, wie maakt dat schoon?
Ligt er zwerfvuil op straat of in en rond het water?

Neem contact op met

Loket Beheer en Verkeer
maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 17.00 uur
Telefoon 367 8910

Of meld het zelf on line via de meldingenkaart

Lawaaioverlast

Ik heb last van lawaai van rondvarende bootjes, wie moet ik bellen?
Heeft u regelmatig overlast dan kunt u contact opnemen met het

Meldpunt Overlast en Zorg
maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 17.00 uur
Telefoon 587 5885

Bij heftige overlast ('s nachts) kunt u contact opnemen met de politie op nummer: 0900-8844

Bouwvergunningen

Via uw browser op te vragen

http://maps.groningen.nl/vergunningen/