header

Uzoekt een gezellige, niet te grote zaal in het centrum van Groningen? Dan is de Oude Drogisterij aan de Lage der A uitermate geschikt. Voor uw vergadering, Vut-receptie en cursus. Of plant u misschien een etentje, re√ľnie of een workshop? Daarnaast zijn wij buurtpand van Vereniging Het A-Kwartier en de sponsor van deze site.

oude_drogisterij_resized_540

Activiteiten eindigen bij voorkeur om 23.00 uur; de aanvang is in overleg. Opruimen kan desnoods een dag later. Keuken met koelapparatuur. Bestek, servies en koffie- en theezetapparatuur aanwezig. Uw zelf bereide hapjes meenemen of een catering inschakelen is mogelijk.

zaallinksachter_002_540

Er is overheadapparatuur, een flip-over, geluidsinstallatie, elektronische muziekbegeleiding en voorts dia- en digitale projectieapparatuur. De interieurindeling is flexibel. Veel of juist weinig tafels, alleen bartafeltjes voor een receptie, het kan allemaal.

winkel_shot_540

In 1849 startte Dirk Cornelis de Jonge met de van de " Commissie van geneeskundig onderzoek en toe-Voorzigt" verkregen oorkonde zijn bedrijf. Het diploma is temidden van oude instrumenten, vijzels en weegschalen nog altijd in de historische zaak te bewonderen. Onder de naam de Jonge heeft het bedrijf tot 1990 gefunctioneerd als speciaalzaak van zelfvervaardigde geneesmiddelen. Na een verbouwing is het nu ontmoetingsruimte in de sfeer van een oude drogisterij.