Chat GPT en voorjaar

door | 15-04-2023 | Nieuws

Even een primeur met CHAT GPT. Na een voorjaarswandeling langs de Vismarkt en De Laan kom je als wijkredacteur al snel in de verleiding wat foto’s te schieten en een tekstje te wrochten. Ik zie een viertal studenten, één met blote bast, voor hun huis aan De Laan in de zon zitten. Iets verder schilder Joost Doornik die voor Albert Heyn café de Beurs schildert. Op de hoek bij de nieuwe verswarenwinkel Lente zit eigenaar Thomas op ons verzoek even buiten terwijl een vriendin in de winkel zittend ons volgt. Vanaf de Vissersbrug leg ik de staalblauwe lucht boven een rimpelloze A vast. 

En dan maak ik gebruik van het programma CHAT GPT met de volgende vraag:

“schrijf een tekst over het voorjaar in stad Groningen: schilder Doornik aan het werk voor de Beurs, verswarenwinkelier Thomas voor zijn winkel, vier studenten in de zon en een rimpelloze A onder staalblauwe lucht”

Het voorjaar in de stad Groningen is een bijzonder seizoen waarin de stad tot leven komt na de koude en donkere wintermaanden. De zon begint weer te schijnen en de temperatuur stijgt langzaam maar zeker. Dit is een tijd waarin mensen zich weer naar buiten begeven en genieten van het mooie weer en de vele activiteiten die de stad te bieden heeft.

Een van de meest opvallende beelden in het voorjaar is de schilder Doornik, die aan het werk is in de stad. Zijn penseelstreek zorgt voor kleurrijke en levendige schilderijen van de stad en de omgeving. Met zijn palet en schildersdoek in de hand, staat hij in de buurt van de Beurs, waar hij zich richt op het vastleggen van de schoonheid van het voorjaar.

Verswarenwinkelier Thomas is ook druk in de weer voor zijn winkel. Met de komst van het voorjaar breidt hij zijn assortiment uit met verse producten, zoals aardbeien en asperges, die hij met trots voor zijn winkel uitstalt. De geur van verse bloemen en groenten hangt in de lucht en trekt voorbijgangers naar zijn kraam.

Op een bankje in de zon zitten vier studenten te genieten van de warme stralen van de zon. Ze lachen en praten terwijl ze genieten van een ijsje. Het is duidelijk dat het voorjaar voor hen een tijd van ontspanning en plezier is na de drukke examenperiode.

De A, de gracht die de stad doorkruist, is rimpelloos onder een staalblauwe lucht. Bootjes varen heen en weer, terwijl mensen langs de kant van het water wandelen of fietsen. De lentezon zorgt voor een prachtig uitzicht over het water en de stad.

Kortom, het voorjaar in de stad Groningen is een magisch seizoen dat de stad tot leven brengt. Of je nu van kunst, verse producten, ontspanning of een mooi uitzicht houdt, de stad heeft voor elk wat wils.

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!