Dwars door Het A-kwartier

door | 11-06-2024 | Nieuws

“Wisten jullie dat we morgen opgesloten zitten?” – appte een buurvrouw zaterdag. Blijkbaar had ze de brief die deur-aan-deur was verspreid niet ontvangen want inderdaad stond een deel van de binnenstad zondag 9 juni in het teken van de hardloopwedstrijd Dwars door Groningen. De tweede editie van dit evenement was een stuk drukker bezocht dan die vorig jaar, maar toen was het dan ook ruim 25 graden – eigenlijk te warm om te rennen. 

Tot 2020 stond op de tweede zondag van juni steevast de Ladies Run in de planning in de binnenstad van Groningen – meerdere keren deed ik hieraan mee, maar na de pandemie leek de race verdwenen. Tot vorig jaar, toen Dwars door Groningen de vrouwenloop verving – een stuk inclusiever, nu namelijk ook voor mannen én kinderen. 

De start was om 9.30 voor de kidsrun van 2.5km – waren er vorig jaar slechts 60 kinderen, dit jaar stonden er ruim 170 aan de start, sommigen met en sommigen zonder begeleidende ouder. Om 10 uur startte de 5 km, en om 11 uur tegelijk de 10 en de 15 km, waarvoor de lopers meerdere rondes van 5 km liepen. Het grootste deel van de loop gaat door de straten van ons A-kwartier en zo werd inderdaad ons buurtje een aantal uur lang omsingeld door ruim 2000 sporters en hun supporters. 

Als hardloper en bewoner moest ik wel meedoen, en ik heb het hardloopvirus een klein beetje overgedragen aan mijn kinderen (alhoewel ze de wedstrijden leuker vinden dan het trainen). Zij verbeterden hun hardlooptijden van vorig jaar ruimschoots. Helaas heb ik niet de luxe om ieder jaar groter en sterker te worden, maar ook ik wist 10 seconden van mijn 10-kilometer-tijd van vorig jaar af te snoepen. Tijdens het lopen werd ik aan beide kanten van ‘onze’  Schuitemakersstraat aangemoedigd door mijn kinderen. 

Naast dat de bewoners inderdaad een tijdje opgesloten zaten in de buurt (je kon er lopend of op de fiets nog wel langs, een stuk beter dan tijdens de 4 mijl), hebben hierbij wel weer veel mensen gezien hoe mooi onze wijk is. Gelukkig waren de meeste lopers rond 13 uur weer verdwenen, alhoewel ik hoop dat een deel wat gaan eten of drinken is in de vele horeca-gelegenheden in de stad.

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!