Jaarvergadering 25 maart 2022 – verslag

door | 26-03-2022 | Activiteiten

Plaatsvervangend voorzitter Evelien Alkema vervangt Trinet Holtslag die een stemblessure heeft. De leden schuiven aan aan een lange tafel in De Oude Drogisterij, buurthuiskamer van het A-Kwartier. Geroutineerd leidt Evelien de aanwezigen door de agenda en de vele bijlagen. De stemming kan je gerust geanimeerd noemen. Betrokken ook. En gezellig.

Alle vergaderingrediënten komen aan bod met alv-notulen, werkplannen, vooruit- en terugblikken, bestuurssamenstelling, personalia, werkoverleg met de gemeente,  financieel overzicht en kascommissie en een heuse rondvraag. Knabbeltjes en een glaasje wijn, bier of prik maken het tot een bijna feestelijke bijeenkomst.

Gelegenheidsvoorzitter Evelien Alkema leidt, stuurt, stelt bij en vat samen alsof ze nooit anders heeft gedaan. Er worden kritische vragen gesteld, complimenten (uit)gedeeld en er wordt gediscussieerd. Mark Hömmen stelt zich voor en wordt benoemd als bestuurslid, Trinet Holtslag beschrijft werkprocessen met de gemeente, Giorgio Achterbosch en Marieke Kremer verantwoorden financiële processen en Klaas van der Meulen notuleert.

Dan is er tijd voor de huldiging van een verenigingslid. Esther Klaver krijgt het erelidmaatschap aangeboden vanwege haar verdiensten als meewerkend en meedenkend verenigings- en bestuurslid. Een oorkonde, bloemen en een ereplaats naast Sacha Landkroon vallen haar ten deel. Esther is verrast. Zij noemt haar bestuurstijd leerzaam. Er waren pieken en dalen en ze kijkt met plezier en voldoening terug op haar zeer actieve periode als bestuurslid. Graag blijft ze met het huidige bestuur betrokken bij het A-Kwartier en blijft graag haar steentje bijdragen, samen met Piet Boorsma.

Tot slot is er een bijzonder optreden van spoken-word-performer Sacha Landkroon. Sacha, zoon van brugwachter Landkroon die de A-Brug bediende, draagt voor uit eigen werk. Zijn poëzie, met als titels Simon brengt soms het verleden tot leven; Brokstukken der beschaving, Bietencampagne, Swastika Home, A-Kwartiertje, kenmerken zich door een zeer persoonlijke stijl en inhoud.. Zijn gedichten zijn verrassend, scherp, toegankelijk, origineel en licht anekdotisch. Landkroons bijdrage wordt alom gewaardeerd en is een fraaie bijdrage aan een meer dan geslaagde jaarvergadering.

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!