Lentekriebels in uitvoering

door | 11-04-2022 | Activiteiten

Na feestelijkheden als een najaarsbuurtdiner, museumbezoek met voorjaarsborrel, een optreden van dichter Landkroon bij de ALV, een met hapjes en drankjes opgeFleurd uitzwaaien van een bestuurslid, werd het wel eens tijd voor actie. Gezamenlijk de handen uit de mouwen steken. Aangedreven door lentekriebels even de buurt opschonen. En het is nog leuk om te doen ook.

Zondag tien april. Sneeuwvlokken en miezerregen omzomen een waterkoud ochtendbegin. In de verte zien we de allersterkste Spaak-fietsers hun ronde doen op weg naar de permafrost van Baflo en Tinallinge. Koerende duiven, drie eksters en een verdwaalde kraai kijken verdwaasd rond, wachtend op de voorjaarszon. En die, aangedreven door zoveel verwachtingen, komt als op bestelling.

Twintig bewoners van het A-Kwartier krijgen een grijper, een vuilniszak en een route en schonen de buurt op. De Visserstraat is sterk vertegenwoordigd. Evelien Alkema organiseert de boel, verdeelt de werkers over vier groepen en geeft het startsein.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt er geprikt, geraapt, geveegd en in zakken gestopt dat het een aard heeft. Groningers en Groningen-bezoekers uit velerlei landstreken, kijken goedkeurend en complimenterend toe. Vooral de grote hoeveelheid peuken van filtersigaretten ontsieren het straatbeeld.

Na twee uren en enkele kuubs afval, de ondergrondse containers raken stampvol, is het tijd voor een serieuze evaluatie. Atelier Hinke Veenstra (Visserstraat 53) stelt een gezellige ruimte beschikbaar waar wordt nagepraat over de succesvolle actie. Tussen de nabesprekingen door worden er spontaan nog twee commissies in het leven geroepen: een Opschooncommissie die maandelijks aan de slag wil en een Geveltuinenjury die een prijs gaat uitreiken voor de fraaiste geveltuin in het A-Kwartier. Hier gaat u nog meer van horen.

PS: zaterdag 16 april kunt u – op individuele basis – ook nog ‘prikken’ voor een schoon A-kwartier .

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!