Menstruatiearmoede

door | 29-05-2023 | Nieuws

Wekelijks ontstaan nieuwe woorden: de nieuwste zijn smoesflatie, havermelklatte-inex en mamma-ct. Het woord menstruatiearmoede bestaat al sinds 2017 en komt uit het Engels ‘period poverty’. Het woord betekent te weinig geld hebben om tampons of maandverband te kopen. Onderzoek wijst uit dat tien procent van de meisjes/vrouwen te weinig geld hebben om maandverband of tampons te kopen een dat noemen we menstruatiearmoede. 

Menstruatieproducten-uitgiftepunt

Zoals er voedselbanken zijn voor mensen die aan het eind van de maand te weinig geld overhouden om eten te kopen zo zijn er nu kastjes die her en der aan muren hangen met maandverband en tampons voor vrouwen die krap bij kas zitten. Ook in het A-Kwartier is inmiddels zo’n kastje en wel aan de Verlengde Visserstraat / hoek Sledemennerstraat. Het heet ook wel MUPNL, menstruatieproducten- uitgiftepunt. 

Armoedefonds

Spil in het web is  Het Armoedefonds. Dit fonds wil de ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland  die door inflatie en hoge energiekosten financiële problemen hebben, bijstaan. Het roept mensen op geld te doneren waarmee menstruatieproducten kunnen worden gekocht. Ook acties organiseren waarmee geld kan worden opgehaald is meer dan welkom. Bij het kastje aan de Verlengde Visserstraat hangt een begeleidend schrijven dat in vier talen toelicht hoe e.e.a. werkt. 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!