Minibiebs in het A-kwartier

door | 11-05-2023 | Nieuws

Het fenomeen minibieb, soms ‘zwerfboekstations’ genoemd, rukt op. In een straal van 30 kilometer zijn er maar liefst 144 en binnen 5 km: 33. Het zijn aan gevels of in portieken geplaatste kastjes waaruit men een boek kan pakken en meenemen. Een boek ruilen of er één terugplaatsen kan ook. Twee minibiebs hebben we in het A-Kwartier kunnen vinden. Een aan Munnekeholm 20 en (een nieuwe) aan Reitemakersrijge 18, met als naam ‘Boekerij “Achter Minerva”. “Maar wat zit er dan in?” is een veel gehoorde vraag. We zochten het even uit. 

Aan Munnekeholm 20 staat een beetje verscholen in de portiek een smal, hoog kastje. We vonden onder andere boeken over vliegtuigen, erotiek in combinatie met energie en extase en literatuur van Simone de Beauvoir, William Styron, Peter Andriesse, Marja Brouwers, Tip Marugg en Hanna Bervoets. Dan nog een boek over bevallen in Nederland.

In het met blokjes beschilderde gevelkastje aan Reitemakersrijge 18 staat literatuur van Leon de Winter, Jan Wolkers, jan g elburg, Hans Lodeizen, Doeschka Meijsing. Dan wat poëzie van Tim Hofman, Johan Bordewijk, Dirk de Witte, Donald Trump (!!), Joost van den Vondel. Iets Fries, wat over koken, beeldende kunst en reizen en een handleiding voor de schrijfwijze van de streektaal. Een paar stripboeken en kinderboeken completeren de set.

Bovenstaande inventarisaties zijn dagkoersen natuurlijk, niets is veranderlijker dan in de inhoud van minibiebs. 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!