“Oorlog, Bommen Berend die wil oorlog!”

door | 23-08-2023 | Nieuws

Al jaren (met uitzondering van de coronajaren) schalt dit liedje (en vele anderen) uit de binnenplaats van het Museum aan de A in de laatste week van augustus. Ook vandaag weer, terwijl ik aan het werk ben met het raam open richting de Schuitemakersstraat. 

Dit gezang is onderdeel van de repetities en later deze week de uitvoeringen van het Bommen Berend muziektheater, die ter ere van het Groningens Ontzet een theatervoorstelling neerzetten in het museum. Volgens de makers is het een voorstelling over liefde en vijandschap waarin twee jongeren uit 1672 zich samen met hun vrienden tegen het geweld van Bommen Berend verzetten. Met hun liedjes bespotten ze de vijand (???? lunatic, lunatic ????) maar is er ook ruimte voor liefde. 

Vanuit huis hebben mijn kinderen de liedjes uit de voorstelling al tientallen keren gehoord en kunnen ze ze allemaal meezingen. Vorig jaar vroeg mijn (toen 8-jarige) zoon zich af of hij misschien ook mee zou kunnen doen. Wat googlen en een paar mailtjes verder was het zover: er volgde een auditie, en vanaf vandaag is hij aan het om zondag en maandag de rol van de Duitser Rudi te spelen. Wij gaan dus zéker weer kijken! 


De kaarten voor de (in totaal 6) voorstellingen gaan hard, maar er zijn nog een paar plaatsen over. Deze zijn gratis, maar je moet wel reserveren via de website: 

https://museumaandea.nl/zien-en-doen/bommen-berend-jeugdmuziektheater-2

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!