Op fietse met Henk

door | 26-06-2022 | Activiteiten

Een bijzonder gezelschap met een paar vouwfietsen, elektrisch aangedreven en gewone stadsfietsen en een strakke Koga vertrekt deze zondagmiddag ontspannen achter de brede rug van Henk. 
Bij de oude Museumbrug vraag ik hem: waar gaan we eigenlijk naartoe?” “Onnen, Haren die kant op.” Klinkt als goed te doen en prettig lommerrijk: ik ben nog wat brak van een bruiloftsfeest. Dat geldt overigens ook een beetje voor Fleur, die tot na enen ongewild wakker was van wat een feest bovenop het Forum bleek te zijn.

Het is fietsend lekker keuvelen. Van de zoon van Fleur en Norbert hoor ik dat het fijn opgroeien was aan de Reitdiepskade. In Haren passeren we enorme nieuwbouw villa’s waar misschien wel twee gezinnen in passen. En passant wordt mij getipt in Venetië het station zo snel mogelijk te verruilen voor een vaporetto. Mijn gedachten dwalen af naar het idee van een buurt picknick, in navolging van de Hortus buurt.


We pauzeren op een prachtige stalen brug boven het NS rangeerterrein. Een koppel motorrace liefhebbers maakt er foto’s van hun zwarte Kawasaki. Wij duiken het groen van Glimmen in. Voorzichtig informerend begrijp ik dat Henk zijn voormalig fiets-compagnon Henk zeker mist, hoewel ze elkaar niet vaak zagen. 

Onderweg maakt Henk een smakkerd door een modderige bocht. Na deze valpartij is een verbandje en drankje heel welkom. De optimistjes op het 
Paterswoldsemeer zijn stilgevallen, zo windstil is het. Wij vervolgen onder het genot van enkele verdwaalde, verfrissende regendruppels onze weg weer. We hopen dat Henk morgen net zo soepel fietst als bij onze start vandaag!

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!