Stadsakker Hoogkerk 26.05.2024

door | 26-05-2024 | Nieuws, Activiteiten

Stadsakker, Oude Kijk; alvast een begrip in het A-kwartier. De groenten die per groentepakket en in de winkel worden verkocht komen van de akker in Hoogkerk. Daar zijn we met 14 man sterk heen gefietst omdat eens in real-life te bezien tijdens de buurtactiviteit 26.05.2024: wat een ondernemerschap.

Merlijn Albering van de Stadsakker doet het gewoon: lokaal verbouwde groenten naar de stad brengen, vanuit een veld in Hoogkerk. Waar een voetbalveld moest komen stonden schapen en in de stad waar geen lokale groenten te krijgen waren zag Merlijn mogelijkheden met een schone grond verklaring op zak.

Veel mooi waark gaat in het telen van deze producten zitten: noeste arbeid, per jaar wisselen de vakken met wortel. vrucht en knol gewas, kwekers opleiden (die overigens daarna soms een eigen tuin beginnen), communiceren met collega kwekers over het wel en wee van de tuinen (wie heeft er een bepaalde mot, beest of pootplantjes). Hiervoor werkt Merlijn werkt met ongeveer 40 gewassen per seizoen en twee tunnelkassen voor de befaamde tomaten (er bestaan appgroepen die alarmeren wanneer de tomaten beschikbaar zijn).

Een tuin zonder reuring is geen tuin, vandaar de 60 kippen die drie jaar eitjes leggen en daarna zelf in de koeling liggen: alles gaat dus met het seizoen mee.

De aardappelen zijn gepoot en stadsbewoners verwachten resultaat, normaal gezien zijn ze 100 dagen na poten klaar om te oogsten, even schoonspoelen en ze liggen in het groentepakket en wie weet in de winkel rond 1 augustus.

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!