Zomergasten VI

door | 21-08-2023 | Nieuws

In het weekend van 19 en 20 augustus is er in Stad een Pride Parade die samen valt met de laatste dag van de KEI-week. Zo’n 2.000 mensen lopen mee. Regenboogvlaggen, een roze kerkje op de Grote Markt en fleurige, vrolijke, kleurrijke LHBTQIA+-activiteiten waar je maar kijkt en komt. In het A-Kwartier een verzameling heel speciale zomergasten uit Ghana, China, Colombia, Amerika, Turkije en meer: prachtige foto’s aan het Akerkhof naast de A-Kerk. Het betreft de eindresultaten van een Pride Photo-wedstrijd waarbij 5.600 prenten werden ingestuurd.

De foto’s komen uit alle windstreken. Seksuele en genderdiversiteit hebben altijd en overal in een verborgen hoekje gezeten als spinrag in een schuur. Je zag het niet en men sprak er niet over, maar overal was sprake van vervolging, al dan niet systemisch en geïnstitutionaliseerd. Maar tijden veranderen. Deuren en luiken gaan open. Met trots verwelkomt Groningen deze speciale zomergasten. Het zijn indrukwekkende foto’s van mensen die vanwege hun geaardheid tegenslag kennen. Ontroerend mooie foto’s van ontroerend mooie mensen. Sommigen ongeschonden, sommigen (zeer) geschonden, maar allen met een priemende zelfbewustheid die passanten tot nadenken stemt. 

En nu maar hopen dat de agressieve gasten die begin dit jaar Dorothy’s Gay Bar aan Pottebakkersrijge attaqueerden de tentoonstelling eens gaan bekijken, onder de indruk raken, gaan nadenken en, wie weet, tot inkeer komen. 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!