A-kwartier schoonmaak

door | 6-09-2022 | Activiteiten

Het was zover, 5 september 16:30. Voor het eerst gingen we, na de Lentekriebels activiteiten, een stukje A-kwartier schoonmaken. En dat gaan we in het vervolg maandelijks doen.

Met zes enthousiaste buurtbewoners gingen we aan de slag. Daarnaast waren er een aantal afmeldingen en een heel aantal positieve reacties. Sommigen gingen zelf in hun eigen omgeving aan de gang. Want in onze buurt zijn er heel wat “stille krachten”. Zo noemt de gemeente al die mensen die in de (hele) stad vuil verzamelen.

Nu denk je wellicht: “Zet dat nu zoden aan de dijk? Een uur schoonmaken, prikken, knijpen en vegen?”

Nou ja, zeker wel. In een uur kan je heel wat doen. Drie vuilniszakken vol hebben we bij elkaar verzameld in de Visserstraat, de Noorderhaven, het Lage der A, de Sledemennerstraat en de Westerbinnensingel. De volgende maand gaan we een paar andere straten aanpakken.

Het borrelen in de buurt ging helaas niet door, want iedereen had andere besognes na het schoonmaken. Maar de volgende maand ….. 

Dus zet maar vast in je agenda: maandag 3 oktober en maandag 7 november, om 16.30 uur bij de Visserbrug. Neem, als je dat hebt, een knijper mee, een bezem, een veger en blik, handschoenen …. Wij zorgen zelf ook voor knijpers, ringen en vuilniszakken. 

Wij rekenen op je komst.

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!