A-kwartierders is via de buurtvereniging gevraagd input te leveren voor het bezoek van het College van B&W deze dinsdag 23.04.2024 en daar is gehoor aan gegeven. Op liefst vijf plekken tijdens de wandeling doorheen het A Kwartier is stilgestaan en hebben Ellen Spits, Paul Mollema, Piet Boorsma, Hanneke Grasdijk, Frank Berndsen hun en punten van verhinderde buurtgenoten per elevator pitch aan het College gepresenteerd.
Het College nam plaats in Luhu om daar in de ochtend te vergaderen; tijdens de lunch zijn Trinet, Klaas en Mark aangehaakt om het college mee te nemen op tocht door de wijk. Niet vooraleer Luhu zich heeft kunnen presenteren aan het College een echte integratieschakel te zijn tussen doven/slechthorenden en de samenleving en hier op eigen poten een succesverhaal van maakt. Voorzitter van de buurtvereniging Trinet besprak de vooruitgang van het kwartier in combinatie met de buurtmonitor, aandacht voor (vaste) bewoners en betrokkenheid bij ontwikkelingen.
Na de foto voor de Akerk; via de Lutkenieuwstraat de Laan in. Hanneke Grasdijk merkte de verkeerd rijdende auto’s richting Hoger der A op, snelle fietsers in combinatie met de mooie heraanleg van het pleintje Turfstorenstraat. Rond het Harmoniecomplex, waar Frank Berndsen en Piet Boorsma aan wethouder Rik van Niejenhuis hun nieuwsgierigheid over de verbouwing en/of nieuwbouw van dit complex deelden, naar hoek Visserstraat. Ellen Spits gaf, gesteund met real-time animaties van voorbijschietende fietsen uit alle hoeken, gevaarlijke verkeerssituaties aan. Tot de hoek van de Sledemennerstraat enig beklag over studenten/peuken/fietsen enzovoorts.
Steeds met commentaar van het College, voor klachten: melden. Dat is ook de boodschap van de buurtvereniging, zonder melding geen trackrecord en kan gemeente noch deze vrijwilligersorganisatie structureel items aankaarten bij welk loket dan ook (inclusief parkeer/diesel voertuigen vergunning ondernemers).
Kade Lage der A, Klaas van der Meulen reikt, op persoonlijke titel, een verkeersstudie uit. Wethouder Philip Broeksma neemt deze gaarne in ontvangst en deze kan als inspiratie dienen.
Westerhavenstraat, ietwat dezelfde issues als in de Sledemennerstraat, dan via de steiger aan de Kleine der A, waar Paul Molleman aantoont dat wellicht hulpbehoevende dak- en thuislozen hier frequent verblijven en in zomers bootjeslui ongevraagd de hele buurt van muziek voorzien. Dan de Schuitemakersstraat en het MadA, wat gaat hier nu van worden? Ontwikkelingen die hier gaande zijn houden een nauw verband met de overige (culturele/sportieve) investeringen waarmee Stad is bezoldigd. Definitieve invulling lijkt Stad en Ommeland-gerelateerd, de vorm, ook voor de straat, is nog afwachten.
Terug naar Luhu, kleine nazit. Han Santing heeft de hele tour vastgelegd op foto en gaf tussen de regels door veel achtergrond, waarvoor dank.