Consternatie bij Blockhouse

door | 5-02-2024 | Nieuws

Het is de week van een nieuws absorberende, drie doden eisende explosie in Rotterdam, misschien veroorzaakt door drugslabmannen. We passeren Blockhouse (Reitemakersrijge) op weg naar een muziekavond. Twee brandweerauto’s, een politie- en een veiligheidsregio-auto. We horen dat er een rare lucht is waargenomen. De brandweercommandant stelt ons gerust: ‘We hebben het geïnspecteerd. Niets aan de hand, we onderzoeken het nog even.’

Bij terugkomst is het allesbehalve rustig. Ik tel negentien hulpdienstauto’s, inclusief een commandopost. Heel veel hulpdienstmedewerkers. Maar de sfeer blijft rustig. Voorbij de entree naar het Blockhouse zie ik een groepsgesprek. Brandweer, politie, Enexis. Op de binnenplaats zo’n tweehonderd Blockhouse-bewoners. Vragende gezichten. Tassen in de hand.

Huismeester Theo komt op Inge af en stelt ons gerust. Van de brandweer horen we dat er een explosie is geweest in de elektriciteitsvoorziening met als gevolg kortsluiting op het spanningsnet en dat er een noodaggregaat is besteld, ergens uit centraal-Nederland. De Blockhousegasten worden via Oosterpoort naar sporthallen gebracht waar ze de nacht zullen doorbrengen. 

Innig tevreden horen we vanaf zondagmorgen het vrolijk zoemende geluid van een supergroot aggregaat.

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!