Doe mee met: Monumenten en Archeologie 4 februari

door | 29-01-2023 | Nieuws

Bent u op zoek naar een originele binnendeur, glas in lood, schouw of tegels, hang- en sluitwerk, hekwerk, traponderdelen die passen in uw oude pand (tot 1955)? Of bent u wel eens langs de voormalige Westerbewaarschool aan de Westerbinnensingel gelopen en benieuwd naar het verhaal achter de gevel? 

Vraagt u zich af wat archeologen bij de recente opgraving op de Grote Markt hebben ontdekt over de stad Groningen en haar bewoners?

Wees welkom op 4 februari, wanneer we met vrijwilliger en architectuurhistoricus Ewa Soroka mogen rondkijken achter die mooie gevel van Monument en Materiaal. En we vervolgens naar Museum aan de A gaan voor een verhaal van projectleider en archeoloog Cuno Geert Koopstra van Ingenieursbureau MUG over de archeologische opgravingen op de Grote Markt. 

Komt u ook zaterdagmiddag 4 februari, start om 14.30u bij de Stichting Monument & Materiaal aan de Westerbinnensingel 48?

Programma

14.30-15.30u Stichting Monument en Materiaal (Westerbinnensingel 48)

15.30-15.45u naar Museum aan de A (Brugstraat 24)

15.45-17.00u Lezing over recente archeologische opgraving Grote Markt met aansluitend een borrel 

Vanwege beperkte ruimte bij Monument en Materiaal is vooraf aanmelden noodzakelijk, dit kan door uiterlijk 3 februari een mail te sturen aan hetakwartier@gmail.com met daarin de namen van de deelnemers.

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!