Groningen meets Caïro

door | 9-09-2022 | Nieuws

In je jeugd keek je naar interessante films waarin verre streken zich voor je ontvouwden: Amerika, Alaska en Afrika. Ik herinner me films over boottochtjes op de Nijl. Egypte was nog een Sultanaat en stond onder protectie van het verenigd Koninkrijk. Caïro aan de Nijl. Krokodillen aasden op smakelijke hapjes. Op de bankjes stoere, tanige Egyptische mannen, blootshoofds. En verder angstig kijkende, broze, witte, meest Engelse, kolonialisten met paraplu’s angstvallig boven hun blonde koppies.

En nu Groningen. Groningen meets Caïro. De wereld wordt warmer. 2022 gaat de meteorologische boeken in als de heetste zomer ooit. Nieuwe woorden ontstaan: hittestress. Er verschijnen zgn. hittekaarten die ongeveer per huizenblok de grondtemperatuur aangeven.

En nu het goede nieuws. We kennen allemaal de Pronkjewail & De Golden Raand, Groningens eigen rondvaartboten. Maar het mooie weer van de laatste maanden vroeg om iets nieuws & dat kwam er: de Pronkjewail Cabrio. Met open dak. Om verbrandingsverschijnselen tegen te gaan kun je beschikken over een blauwe paraplu. 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!