Koningsnacht

door | 27-04-2022 | Nieuws

De hele avond klinkt lekker luide vrolijke (pop)muziek op de Vismarkt. Ritmische roffels van bonkende drums, snerpende gitaren, stemmen als stadsomroepers. Tegen elven zien en horen we Jick Munro & The Amazing Laserbeams spelen voor een meer dan duizendkoppig publiek. Wat een muziek! Wat een relaxed publiek! En wat een stijlen: bluegrass, country, folk, blues, rock & roll, soul en Americana worden gemixt als ingrediënten in de betere paellaschotel in een Spaans restaurant. De sfeer is ontspannen en licht uitgelaten. Voorzichtig dansende vrouwen.

Rokende en drinkende mannen. Felle lichten (de laserbeams natuurlijk) zetten het publiek en de markt in een fijne gloed. Geen devote teksten maar songs over de soms bereikte en veel vaker onbereikbare liefde en het ware gedroomde leven in al zijn facetten.

Iets verderop in de Lutherse kerk een schitterend avondconcert met kaarslicht. Organist Sietze de Vries op het orgel en zang van de Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries. Acht in stemmig zwart geklede jonge meiden die de sterren van de hemel zingen, begeleid door de huisorganist van de Martinikerk. De soms lichtelijk onbegrijpelijke teksten zijn duidelijk niet door Jan Rot hertaald naar hedendaags Nederlands, maar het gaat hier duidelijk om de muziek. Vooral bij de Nederlandse teksten spat het heldere zangvuur tegen de kerkmuren. Doe je je ogen dicht dan hoor je enthousiaste geschoolde stemmen. En nu maar hopen dat het goed zit met de vergunning voor een ontheffing op de wet kinderarbeid. Zal toch wel. Na afloop nog een gratis drankje in de foyer voor de gasten.

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!