Luhu, ontbijt- en lunchcafé

door | 10-08-2022 | Nieuws

Aan de rand van het A-Kwartier, in een prachtig statig gebouw, komt het: een ontbijt- en lunchcafé met de bijzondere naam Luhu. Het eerste café in Nederland dat gerund wordt door doven. Nu wordt er nog hard gewerkt aan het interieur. Hoe pak je dat nu aan, geld organiseren voor een verbouwing? Je kunt natuurlijk naar een bank gaan, maar Dennis en Engelien geven de voorkeur aan crowdfunding. In no time staat de teller op 106 %.  Het doel is 125 %, dan kan ook het werkkapitaal worden uitgebreid, de vloer aangepakt en lampen gekocht. Via krantenartikelen werd ruchtbaarheid gegeven aan deze nieuwe horeca-tak. Via een huis-aan-huis-brief werd de buurt op de hoogte gesteld. Belangstellenden wordt gevraagd te investeren; de reacties zijn zeer positief. 257 mensen hebben inmiddels bijgedragen en dat betekent dat de plannen kunnen worden uitgevoerd. De verbouwing is begonnen. De opening staat gepland in oktober.

Engelien is docent Nederlandse gebarentaal en Dennis was voor hij ZZP’er in allerlei organisatorische zaken werd ook docent. Het gebouw aan de Munnekeholm is de thuisbasis van het Clubhuis voor doven. Omdat het clubhuis meest ’s avonds wordt gebruikt door allerlei verenigingen van doven is de begane grond overdag bruikbaar. Wat een mooie grote ruimte! En wat een prachtige grote binnentuin, met als extra: een schitterend zicht op de toren van de A-kerk. Doe je ogen dicht en je hoort de vogels fluiten die volgend jaar op de rand van je tafel komen zitten om de kruimels van je broodje te snaaien… Op straat staat een gevelterras gepland.

In het pand is een grote, goed geoutilleerde keuken, waar de medewerkers van Luhu straks de heerlijkste huisgemaakte gerechten gaan klaarmaken. De taarten komen straks uit eigen keuken. Verder komen zoveel mogelijk de te gebruiken ingrediënten uit de omgeving en er gaat gewerkt worden met verse producten. Enthousiast vertelt Engelien dat het de bedoeling is dat mensen communicatie op een andere manier beleven. Communiceren is immers niet alleen maar horen en praten. Er zijn veel meer mogelijkheden om je boodschap over te brengen: je handen en voeten gebruiken, aanwijzen, iets schrijven op je telefoon, etc. Op die manier wordt het cafébezoek een hele beleving.

Dat dove mensen visueel zijn ingesteld zal te zien zijn: er komen veel planten tegen de wanden. Verder zullen in de toekomst dove beeldend kunstenaars voor wandversieringen zorgen. Wordt vervolgd!

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!