Nieuw! Verswarenwinkel Lente aan Akerkhof

door | 25-03-2023 | Nieuws

Op zo’n 50 meter van Luhu en Fitnesshuis TrainMore is nu Lente gevestigd. Een ruime verswarenwinkel op de hoek van Schuitemakersstraat en Akerkhof. In het assortiment biologische producten: groente, fruit, kaas, brood, vlees. worst en zelfgekookte maaltijden. En droogwaren: allerlei peulen, erwten en bonen. De uitgestalde bloemen zijn niet te koop, dat zijn cadeaus ter ere van de opening. In buurtapps, zo horen we, wordt al tevreden geconstateerd dat er een verswinkel is gekomen en niet alweeeer een koffietent. De winkel is vanaf maandag geopend, dus problemen met de zondagsopening zijn niet aan de orde.

Naast me staat een aardige middelbareleeftijdmevrouw wat te schutteren met d’r betaalpas. Ze moet € 0,93 afrekenen voor drie sinaasappelen en één citroen. “Uw kassa is zeker in de war,” zegt ze. “In de super betaal ik al € 0,80 voor één citroen.” Haar man, een kwieke eindzestiger wijst naar het bordje ‘lokale producten’ en vraagt wijsneuzig waar de gember vandaan komt. De vraag kaatst van de ene Lente-medewerker naar de ander tot hij bij de chef aankomt die antwoordt dat de biologische gember uit China wordt geïmporteerd. 

We spreken een drietal Lente-medewerkers: eigenaar Thomas, Max, kracht vanaf het eerste uur en Sophie, die vandaag net begint. Het drietal straalt enthousiasme, kracht en vrolijkheid uit. Thomas’ moeder is ook aanwezig en doet wat extra sjouwwerk. Naast de kassa papieren zakken, alles ademt een doordachte, natuurlijke bedrijfsvoering.

Thomas: “Ja we zijn nog maar een week open en kijk, men weet ons al goed te vinden. Het vlees komt van Geeske Smit, de Marktslager. Verder willen we biologische, lokale en als het kan Nederlandse producten verkopen. Gember wordt in Nederland niet geteeld dus dat komt van ver. In de keuken worden maaltijden bereid, bijvoorbeeld Ratatouille Bulgur, Surinaamse Masala stoof en meer. De bedoeling is dat van alle producten hier, men een hoofdmaaltijd kan maken.” 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!