Nieuwjaarsborrel

door | 9-01-2023 | Nieuws

Wat een prachtig contrast: in de Oude Drogisterij met een keur aan fraaie bric-à-brac uit drogisterijen en apotheken in etalages en aan wanden, een nieuwjaarsborrel schenken aan ruim 40 gasten. Handen schudden, aan elleborgen zwengelen, een knuffel, een box geven of een zoen, het hoort er allemaal bij. 

Het bestuur van Buurtvereniging A-Kwartier zet de bloemetjes buiten: gekoeld bier, wijn, een aaveetje van dit of dat en knabbeltjes: met recht een mooi begin van 2023. Halverwege de bijeenkomst haast een bestuurslid zich nog naar de buurtsuper om voorraden aan te vullen. Voorzitter Trinet spreekt de aanwezigen toe en kijkt terug op de eerste stappen van het nieuwe bestuur. Dat blijft zich inzetten voor de woon- werk- en leefkwaliteit in de wijk en is steeds in nauw overleg met de gemeente. Zo spraken we in 2022 met de top van het gemeentebestuur tijdens een bezoek van de burgemeester en de binnenstadwethouder. Een nog bredere inzet van wijkbewoners is altijd welkom. 2023 wordt ook het jaar van feestelijke lustrumactiviteiten.

Het is opvallend hoeveel nieuwe gezichten acte de présence geven, we zien zelfs wijkgenoten die nog geen lid van de vereniging zijn. Het is een heerlijke drukte. Gasten stellen zich aan elkaar voor en proberen verbindende draden te vinden, foto’s aan de wanden worden bekeken en besproken, herinneringen opgehaald en gedeeld, plannen voorgekookt en lijntjes worden uitgegooid. Altijd mooi om nieuwe gasten te kunnen vertellen dat we maandelijks èn een opruimploeg inzetten, èn dat er per maand een activiteit wordt georganiseerd. De A-Krant en de website blijven onverminderd hun uiterste best doen de wijk voor de eeuwigheid te bewaren in beschrijvingen, interviews, fotografie en meer. Proost!

Goed om te weten: 4 februari: erfgoedmiddag; 6 februari opruimactie: voor meer info, zie www.a-kwartier.nl; nog geen nieuwsbrief? Meld je aan via: hetakwartier@gmail.com 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!