Oekraïense vluchtelingen naar het A-Kwartier

door | 21-01-2023 | Nieuws

Een groep van twee volwassenen, dertien kinderen tussen de acht en achttien jaar en een baby van vijf maanden verhuist van Glimmen naar Groningen. In Glimmen verblijft de groep op een particulier adres, maar daar kunnen ze nog maar tot één februari blijven. Omdat het een vaste groep is kunnen ze niet naar het Nesciohotel in Haren, waar doorgaans Oekraïense vluchtelingen worden opgenomen. 

De gemeente Groningen is erin geslaagd de panden Pottebakkersrijge 7, 7a en Westerhavenstraat 12 te huren en lost op deze manier een groot probleem op. De panden zijn geschakeld, ze staan met elkaar in verbinding en kunnen daarom dienen als één geheel. Voorlopig is de huurperiode voor een jaar en daarna wordt bekeken of verlenging nodig is.

Eigenaar Wijnand van Smeden, ook wonend in het A-Kwartier, heeft zijn plannen met de panden veranderd en heeft de gemeente geholpen het probleem, in ieder geval voor twee jaar, op te lossen. Op deze manier wordt de groep vluchtelingen een prima opvangruimte geboden.

De gemeente Groningen vangt op dit moment 954 Oekraïners op. Dat gebeurt deels op grootschalige opvanglocaties. Een ander deel verblijft op particuliere adressen. Ze schrijven zich in bij de gemeente, maar of en hoe lang ze op hetzelfde adres blijven is nog niet helemaal duidelijk. 

Dit artikel kwam tot stand op basis van informatie uit het Dagblad van het Noorden, informatie van de gemeente Groningen en van de verhuurder, W. van Smeden

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!