Stamgast deel IV: Jorn Hofman

door | 30-12-2022 | Nieuws

Onze vierde stamgast is Jorn Hofman. Hij is met zijn 24 jaar de jongste stamgast tot nu toe en hij woont nog niet in het A-Kwartier. We komen hem op het spoor vanwege een verbouwing aan Verlengde Visserstraat 13. Ik spreek hem op een decembermiddag. Kan niet missen: een volle container voor de deur.

“Mijn hele leven ben ik al aan het bouwen en klussen. Sinds mijn tiende woon ik in Groningen, in Helpman en sinds kort woon ik bij mijn vriend in een tiny-house-park. Ik heb Industrieel Product Ontwerpen gestudeerd en voor mijn beroep bouw ik busjes om tot campers en dat gaat zeer goed. Bij mijn bedrijf, VANJorn, werken nu tien mensen. Waarom verhuizen naar het A-Kwartier? Helpman vond ik saai, het voelt nu eigenlijk al als ver weg. Van het A-Kwartier weet ik nog niet veel, maar het lijkt me een fijne wijk, druk maar niet te, en lekker dicht bij het Noorderplantsoen met veel studenten, leuk! Wat de buurtvereniging precies inhoudt weet ik dus nog niet.”

Hinkstapspringend volg ik Jorn door het kale huis. Alle muren en wanden zijn eruit gesloopt. “Je kan zeggen dat we nu op het dieptepunt zitten. Het was een wat hokkerig huis met een vloeroppervlak van 70 m², met vier kamers, een binnentuin en een schuurtje. Vanaf nu gaan we echt weer opbouwen. Het wordt straks één open ruimte van 3,6 meter hoog met een tussenwand van 2,5 meter als scheiding tussen woon- en slaapgedeelte. Er komt een open keuken met een kookeiland en achterin het huis komt de badkamer, met sauna, alles splinternieuw. Er komt een betonnen vloer in met vloerverwarming, een warmtepomp, dus helemaal van het gas af en supergeïsoleerd glas, met een isolatiewaarde van A++.”

Opvallend zijn de fraaie details met onder andere glas-in-lood ramen. In de binnentuin praten we verder. “Ja, dit wordt deels nog bestraat en er komt een plantenborder. Het is even een drukke periode, maar over vijf maanden moet het wel klaar zijn.” We spreken af over 2,5 maand nog een keer te komen kijken en dan nog een  keer als het af is over vijf maanden.   

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!