Stamgast: Sinterklaas

door | 21-11-2022 | Nieuws

In de serie Stamgasten en Leergasten dit keer een stukje over een andere, tijdelijke gast in ons A-kwartier. Helaas heb ik hem niet persoonlijk kunnen interviewen. 

Deze gast werd op een zonnige maar koude zaterdagmiddag met veel gejuich en gezang onthaald langs de kades van de Hoge en Lage der Aa, om slechts een paar weken in de stad te verblijven. Ik heb het natuurlijk over de Goedheiligman, die het A-kwartier koos voor een vaartocht met de (stoom)boot en een optocht door de stad, met vele Pieten, fanfareorkesten en mooie voertuigen. Maar het allermooist is dat de Sint niet zijn intrek heeft genomen in een saai hotel, maar tot vijf december mag logeren in het Museum aan de A. 

Van het museum kregen wij op zaterdag de sleutel van de museumtuin en hadden de jongste bewoners van de Schuitemakersstraat en Reitemakersrijge (plus wat vriendjes, klasgenootjes en hun ouders) een fantastische privéplek bij de intocht. De volgende dag moest er natuurlijk een kijkje worden genomen in de Sinterklaaskamer in het Museum, die tot vier december gratis toegankelijk is. 

En wat een prachtige kamer is het geworden! Ondanks de hoge gasprijzen was het er lekker warm en het was mooi ingericht met alles wat de Goedheiligman nodig heeft de komende weken: een lekker bed, een bureau met puzzels, overal bakjes met kruidnootjes en mandarijntjes en genoeg ruimte om alle mantels en mijters op te hangen. Aan elk detail is gedacht en er valt voor de bezoeker ook nog wat te leren over de geschiedenis van vijf december in Groningen. 

En wist u dat Sinterklaas een foto met Dieuwertje Blok en een glaasje jenever op zijn nachtkastje heeft staan? Zeker niet alleen voor kinderen een bezoekje waard! Zie https://museumaandea.nl/#zien-en-doen voor meer informatie. 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!