Stamgast V: Marjon Goossen van Kastanje Wonen

door | 26-02-2023 | Nieuws

In de serie Stamgasten maken we kennis met een nieuwe ondernemer in het A-Kwartier: Marjon Goossen van Kastanje Wonen aan Oude Kijk in ’t Jatstraat 8.

Assense Marjon woont al meer dan 25 jaar in Groningen, de link met Stad is dat haar vader, opa en oma echte Groningers zijn. Haar moeders opa had lang geleden een kruidenierswinkel in de Oude Kijk. “Na een baan bij het toenmalige Nieuwsblad van het Noorden en een reclamebureau werd ik verkoopstylist en maakte huizen verkoopklaar voor makelaars. Mijn hele even heb ik al affiniteit met interieurs en ik werd geregeld gevraagd een huis in te richten. Die ervaringen en mijn vorige baan gebruik ik nu om mijn klanten te adviseren.”

Marjon verkoopt naast meubels ook spullen van regionale en landelijke kunstenaars. Zo zijn er tafellampjes die door ontwerpers uit Zwolle van petflessen zijn gemaakt. “Ik probeer echt te letten op het thema duurzaamheid en unieke, eigen dingen, geen massawerk. Zo heeft een Amsterdamse tegeltjesmaker aangekondigd speciale Groningse afbeeldingen te gaan vervaardigen.” 

“Op zeker moment hoorde ik dat Gea Emmelkamp stopte met Kastanje Wonen. Ik was geïnteresseerd maar iemand anders was me net voor en maakte er een outlet van. Het pand werd verkocht aan Jan en Geeske en ik kreeg opnieuw de kans. De winkel was kaal en leeg en ik kon vanaf nul beginnen. Van woensdag t/m zaterdag ben ik hier; ik heb het reuze naar mijn zin en elke morgen weer zeg ik: ‘Goedemorgen winkel.’ Wie weet ga ik later ook weer de kant van interieuradviezen op.”

“Van fietsenoverlast is hier geen sprake, helemaal niet. Mijn fiets staat buiten tegen het hek en als het vol is zet ik hem weg. Soms spreek ik gemeentemannen die met knijpers rommel opruimen. Ze zijn zo vriendelijk ook mijn grindperkje achter het hek mee te nemen. Ik vind het straatje steeds gezelliger worden, drukker ook, dat komt denk ik door de eettentjes in de buurt en de leuke winkeltjes. Met een groep van 35 bedrijven hebben we een groepsapp. Als er een keer iets is dan informeren we elkaar, mocht het nodig zijn. De nieuwe venstertijden geven geen probleem. Mijn leveranciers zetten de grote spullen af in Leek en die worden dan met kleinere bestelwagens naar hier gebracht, een perfecte regeling eigenlijk en geen lawaai en verkeersoverlast.”   

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!