Stamgasten: Esther Klaver

door | 30-09-2022 | Nieuws

Na Leergasten met Lukas uit Neurenberg, nu het eerste deel van Stamgasten. In Stamgasten leert u vaste wijkbewoners kennen. Sommigen al heel lang in de wijk wonend en anderen iets korter. Misschien mensen die u kent, misschien onbekenden, wie weet straatgenoten of zelfs buren. Klaas van der Meulen stelt ze aan u voor. Deze week de eerste nadere kennismaking en wel met Esther Klaver. 

“Mag ik me even voorstellen? Esther Klaver. Woonachtig in de Visserstraat; twee decennia alweer. Eerst aan de noordkant van de straat, daarna verhuisd naar de zuidkant. Alhoewel de verhuisafstand slechts een meter of vier betrof, moest er toch een verhuiswagen aan te pas komen om de piano naar de 1e etage te liften. De Vismarkt is mijn achtertuin, het Noorderplantsoen de voortuin. De straat is een dorp op zich. De meeste vaste bewoners (studenten derhalve uitgesloten) wonen er al jaren, vaak nog langer dan ik. Dat is prettig. Het maakt dat je elkaar kent en er voor elkaar bent. 

De afgelopen jaren is de wijk er flink op vooruit gegaan, met name door het vertrek van de prostitutiebezoekers en drugsdealers uit de Hoekstraat, Muurstraat en Vishoek. Ook de geveltuinen en de herinrichting van de straten dragen bij aan een prettig leefklimaat. Toch zijn we er nog niet: er mogen wel wat minder fietsen en peuken op straat te vinden zijn. Het grootste pijnpunt is wat mij persoonlijk betreft de geluidsoverlast van de studentenfeestjes. Als er een reden is om het mooie A-Kwartier te verlaten, dan is dat het. Godzijdank is de Kei-week voorbij, zitten de hospiteerfeestjes erop en kunnen de ramen en deuren worden gesloten nu de herfst zijn intrede heeft gedaan. Veel maakt het overigens niet uit. Wij kiezen binnenkort weer het ruimen sop en gaan de zon tegemoet. Tot ziens!”

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!