WinterWelvaart Kunstroute 2023 deel III

door | 18-12-2023 | Nieuws

De laatste acht deelnemers aan de Kunstroute. De variatie is enorm. Opvallend is het grote aantal  zilver- goud- en kunststofobjecten en sieraden. En uiterst weinig fijn-realistisch, figuratief werk. Bijzonder is het grote aantal kunstenaars van buiten, die onderdak hebben gevonden bij gastvrije A-kwartierbewoners. Ook bijzonder interessant is de man/vrouw-verhouding: er doen vijf keer meer vrouwen dan mannen mee aan de kunstroute. Van veel deelnemers hoor ik dat bezoekers vaak aangeven terug te zullen komen.

27 Sophie Talbot exposeert aan Lage der A 29, is afkomstig uit Australië en kwam in 2017 naar Nederland. Haar kunst is een vorm van abstracte ‘dot painting’, acryl op doek, geïnspireerd door de kunst van aboriginals. Ze verkocht al vier doeken. Het grootste werk kost € 3.000,- en het kleinste € 100,-. Sophie kwam hier terecht via een collega van haar man Nicholas. Ze gaat zeker nog een jaar in Nederland blijven, maar de taal blijft nog wel een dingetje.

28 Geertje van der Zijpp werd geboren in Hindeloopen en kwam via Sneek terecht in Groningen waar ze Minerva deed. Nu is ze vrij kunstenaar en heeft ernaast een B&B in Oranjestraat. Geertje heeft haar atelier al 37 jaar en deed altijd al mee aan de kunstroute, die steeds drukker wordt. Ze maakt veel typisch Gronings werk, ook ansichtkaarten waarvan zij inmiddels 1,5 miljoen verkocht. Haar werk, magisch, sprookjesachtig en altijd positief, kost tussen de € 0,75 en € 1.050,-

29 Bijjosse betekent Bij Josse. Josse smeedt sieraden en deed bij Minerva interieur architectuur en rolde via product/vormgeving in de sieraden. Ze maakt voor de museumwinkel van het Rijks Museum gouden en zilveren sieraden en verder allerlei opdrachten, bijvoorbeeld trouwringen. In haar werk zie je veel symboliek, bijvoorbeeld de rots in de branding in de trouwringen. Tussen € 66,- en € 700,- kosten haar sieraden.

30 Ingrid Onstenk, Lage der A 8, is wegens verblijf in het buitenland afwezig. Marian Tappel vertelt dat Ingrid veelal beelden maakt van brons, zandsteen, albast, graniet en meer. Haar werk kost tussen € 400,- en € 1.500,-.

31 Marian Tappel specialiseert zich in action painting en heeft speciaal voor deze Winterwelvaart doeken gemaakt, oftewel met gevoel gegooid, die met korting worden aangeboden tussen € 350,- en € 1.450,-. Action painting houdt in dat ze doeken op de grond legt, nadenkt over het kleurenpalet en dan ontvouwt het werk zich vanzelf. We zien een groot werk ‘Kraanvogel’ geheten en een roze dat ‘Barbie’ heet. Ook maakt Marian objecten van versneden plastic flessen.

32 Annuska ’t Hart is uit Noord-Brabant, waar ze melkveehoudster was, in Groningen terecht gekomen. In haar werk veel dieren, waaronder Friese paarden. Niet gek dus dat ze binnenkort een paardenevenement in Leeuwarden bezoekt. Annuska droomde altijd van een leven als vrij kunstenaar in een grote stad en kan van de kunst leven en geeft volgend jaar haar baan als nanny op. Haar werk fluctueert tussen € 125,- en € 3.500,- 

33 Riny Bus studeerde af aan Minerva en exposeert, samen met haar man Jan Velthuis, met wie ze 35 jaar getrouwd is, op de Mars. Haar werk, sferische aquarellen, tonen zee, schepen en wadden; ze kosten, evenals die van Velthuis, tussen de € 900,- en € 1.600,-

34 Jan Velthuis, ook Minerva, schildert kleurrijke, expressieve aquarellen met als onderwerpen de Wadden en water-, haven- en zeegezichten. De dynamiek van de Wadden spreekt hem zeer aan. Velthuis en Bus wonen om en om op de Mars en in een woonhuis aan Westersingel. De Mars is 32 meter lang en heeft twee verdiepingen en stalen masten. Er worden week- en weekendtochten gemaakt. WinterWelvaart is vooral goed voor de promotie van het schip en de zeilschilderreizen. 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!