Buren bezoeken Albertus Magnus

door | 16-10-2022 | Nieuws

Zes buren hebben de uitnodiging voor een buurtborrel aanvaard en worden hartelijk ontvangen door zes bestuursleden van Albertus Magnus. Voorzitter Max vertelt over de geschiedenis van de roomse studentenvereniging en allengs ontstaat er een openhartig gesprek. Enkele naaste buren ervaren overlast van de studentenvereniging, sommige zelfs 44 (woensdag)avonden per jaar. Hierover zullen nadere gesprekken volgen. Andere buurtgenoten hebben geen last.

Vele onderwerpen vliegen over de goed gevulde tafel: het vroegnaardekroegbeleid dat maar niet echt wil lukken, de link met het katholicisme, de wens tot vergroening, soorten disputen, omzetcijfers (bij een bierprijs van € 0,90 niet gek), de (bescheiden) vermogenspositie (sommige aanwezigen willen ook echt alles weten), de recente ondermaatse clash met Vindicat bij de Sushi Mall en meer. 

Ongeveer 150 jaar na de eerste emancipatiegolf met Aletta Jacobs mogen vrouwen bij Albertus eindelijk deelnemen aan de toezichtgroep: twee vrouwen en twee mannen die bij feesten nuchter blijven en regels handhaven. Boetes op wangedrag à € 50,- worden, desgevraagd, weinig uitgedeeld. Er wordt alom gegniffeld over de tendens dat discobezoekers wel keiluide muziek willen, maar het (evenals de directe buren) niet willen horen en daartoe oordopjes indoen. Hmmm. Beetje vreemd. Opmerkelijk is ook dat drugsoverlast zo goed als niet voorkomt bij de club.

Bij de rondleiding worden alle deuren geopend. Het wandeltempo is niet hoog; èn omdat het interessant is èn omdat schoenzolen aan vloeren plakken als filet americain aan toastjes. De gespreksruimte oogt en ruikt fris,  kom je verder in de soms donkere ruimtes, ietsje minder.

Indrukwekkend is het bierdepot. Koel, schoon, efficiënt en permanent in opperste staat van paraatheid als een melkput in een nog niet opgekocht melkveebedrijf. Werd in vroeger tijden bier per vat aangevoerd, nu worden slangen uitgerold als kerosineaanvoersystemen bij een Antonov. 

Na een kleine twee uur nemen we afscheid en spreken af elkaar weer te ontmoeten. De bonkende deur aan de Schuitemakersstraat heeft zijn langste tijd gehad, zegt voorzitter Max toe.

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!