Drieëntwintig (column)

door | 13-08-2023 | Columns

De O.Kijk in’t Jatstraat is 300 meter lang en de Stoeldraaiersstraat voegt daar nog eens 120 meter aan toe. Op deze krappe halve kilometer bevinden zich drieëntwintig restauratieve voorzieningen, wat geen dichtheidsrecord oplevert, want de Poelestraat heeft op 200 meter ongeveer evenveel cafés en pizzeria’s. Toch is het opmerkelijk dat onze buurt zo’n dichtheid aan lekkers herbergt. Wat is dat nou voor soort lekkers? Het is weinig divers, maar er valt wel een systeem in te ontdekken als men de behoeften van de damesstudenten in rekenschap neemt. Wat wil de vrouw? Ze wil een lekker hapje, en dan liefst vegetarisch of zelfs vegaans. Verder is ze dol op thee in verschillende soorten en wil daarbij wel iets zoetigs eten. Ook een kopje koffie met een leuk figuurtje in het melkschuim gaat er goed in. Als ze echt iets wil eten moet het een exotisch tintje hebben, bijv. Thais of Koreaans, en tenslotte: Ze blieft geen bier.

Nou dat kan allemaal in die 420 meter. Er zijn zes koffietenten, vijf broodjeszaken voor de mannelijke studenten, acht exotisch aandoende zaakjes, en negen zaken die vlees noch vis serveren. Allemaal verkopen ze thee en een groot deel kondigt aan ook ‘Take away’ te doen, wat voor handelaren in straatvoedsel ook wel logisch is. 

Voor de alcoholminnaar is het wellicht beter naar de Poelestraat te gaan, want slechts enkele zaken verkopen witte wijn, te weten: Vin Natuur (alleen take away), Lust, en misschien de Pastafabriek. 

Uit al deze gegevens valt gemakkelijk een ideaalprofiel van de gedroomde klant te halen: De leeftijd ligt tussen de 17 en de 27 (met een enkele uitschieter naar boven), de klant moet over veel vrije tijd beschikken en niet al te kieskeurig zijn over de kwaliteit van de bediening. Ze moet kapitaalkrachtige ouders hebben en stemmen op de Partij voor de Dieren. Ze moet vooral overdag tijd hebben, want des avonds is alles gesloten. Ze moet graag op een terras zitten, want velen roken. De wittewijnconsumptie staat bij haar, anders dan bij haar moeder, niet hoog in het vaandel, al kan dat ’s avonds veranderen. Tenslotte moet ze enige scholing hebben, want de voertaal is Engels en dat gaat samen met een hang naar vreemde culturen.

Dat onze goede stad zoveel jongelui heeft die aan dit profiel voldoen stemt ons gelukkig. 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!