Lustrumfeest 25 juni 2023

door | 26-06-2023 | Activiteiten

Zo’n negentig gasten worden verwelkomd door vice-voorzitter Evelien Alkema voor het straatdiner op het werkpleintje Hoge der A naast de Visserbrug. Het bestuur van buurtvereniging Het A-kwartier heeft gekozen voor een bijzonder verjaardagsfeestje. Heerlijk eten en drinken in de open, strakblauwe lucht. Schaduw van de bomen en een mild briesje maken het tot een fijn feest op een warme zomerdag. Oude tot stokoude herinneringen worden opgehaald, verhalen worden opgedist, de verenigingsgeschiedenis wordt doorgenomen en er wordt veel gelachen. Onder het genot van een koud tapbiertje, een frisdrank of een wijntje geniet men van het samenzijn. De oorzaak is een zevende lustrum dat door corona niet eerder kon worden gevierd.

Samen met het team van Fred Dalebout van Café-restaurant De Sleutel organiseren bestuursleden Marieke en Evelien de partij met excellente catering. Mobiele koelkasten, een prima biertap en een professionele barbecue, alles staat klaar: dank aan Fred en zijn team! De gasten strijken neer aan lange Biergarten-tafels en banken en hebben een uiterst gezellige middag. Altijd handig dat er een openbaar toilet (stijl Amsterdamse school, van architect Bouma) op zeer korte afstand staat.

De muziek wordt verzorgd door het Alto Kwartet met vier saxofonisten Bosch, Beukema, Flenter en Schoenmaker. Julia Flenter neemt de zang voor haar rekening. De niet versterkte funky, jazzy, en bluesy muziek swingt als een tierelier. Af en toe loopt Flenter langs de tafels om de gasten tot meezingen te verleiden, hetgeen af en toe nog lukt ook. Er wordt zelfs, zij het voorzichtig, gedanst op de swingende muziek van de gouwe ouwe hits. Voorbij wandelende en fietsende toeschouwers kijken likkebaardend toe, maar kunnen niet meer aanschuiven. 

Heel bijzonder is de aanwezigheid van veertien Oekraïense gasten. Het betreft een familie Oekraïense vluchtelingen die aan Pottebakkersrijge wonen. Ze zijn door onze buurtvereniging uitgenodigd. Met zijn veertienen hebben ze een onvergetelijke middag. Hun aanwezigheid is des te meer bijzonder wanneer je de nare en schrikbarende ontwikkelingen in hun moederland Oekraïne in ogenschouw neemt.

Kortom: we kijken terug op een zeer geslaagd en feestelijk straatdiner en door velen wordt de wens uitgesproken niet te lang te wachten met een herhaling. Vele aanwezigen complimenteren het bestuur met de organisatie. Han Santing zorgde voor dit geweldige fotoverslag, we kunnen niet wachten op de nieuwe website zodat we deze zoveel mooier kunnen plaatsen!

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!