Tekenworkshop aan de A

door | 8-05-2022 | Nieuws

“Je tekent eigenlijk gewoon licht.” Daarmee begon de tekenworkshop na een introductie van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst aan het A-kerkhof. 

Waarschijnlijk heb je ze wel zien zitten afgelopen zaterdag rond een uur of drie: de twintig deelnemers die na een korte maar bevlogen uitleg aan de slag gingen met tekenborden, papier en houtskool aan het Hoge en Lage der A. 

Docent Jille van der Veen voorzag de tekenaars anderhalf uur lang van gevraagd en ongevraagd advies en (of alleen) van zijn mening “wat je tekent, is dat wel wat je ziet?”. Het resultaat mocht er zijn want de A is van alle kanten op papier gezet: de tourist trap vanaf de Visserbrug, het huis van de buurman of alleen de bomen.

Na deze tekensessie terug naar de academie om onder leiding van de gepassioneerde huismeester Bert Visser een kijkje in de glyptotheek te nemen met daarin ondermeer een deel van het Pergamon altaar. Daarnaast gaf Jille nog een korte uitleg over zijn ontdekking in bijna ieder zijn werk: het missen van perspectief. Tijdens de daaropvolgende buurtborrel in de academie werden er nieuwsgierige blikken geworpen op de tekeningen in houtskool, voor velen was het de eerste keer. Weer wat geleerd.

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!