Gele trui

door | 1-08-2022 | Columns

Nu de gemeente de Diepenring uitsluit van positief nieuw binnenstadbeleid, ga ik er eens goed voor zitten om dit aan ze te laten weten. Het is me al vaker opgevallen dat dit type berichten aan organisaties in de vorm van klachten en bezwaren dient te verlopen. Een idee, suggestie of advies geven zou ik prettiger vinden, maar voilà: een bezwaar. 

Via een linkje bij het bewuste besluit, kom ik via mijn DigiD uit op een invulscherm. Onderwerp, kenmerk, en dan volgt een vakje om te beargumenteren waarom je het besluit graag anders zou zien. Voor het gemak vul ik ook in hoe ik ‘t wel graag zou zien. Al schrijvend kom ik lekker op dreef: het nieuwe collegeprogramma pak ik er zelfs nog even bij. Zo! Tevreden druk ik op ‘verzenden’. Maar dan.. in plaats van ‘dank voor het doorgeven’ volgt het cryptische ‘u heeft te lang niets gedaan en de termijn van 15 minuten overschreden’. En ik heb het relaas vooraf niet even gekopieerd … 

Mezelf toesprekend dat het nu nog vers in m’n hoofd zit en ik die vijftien minuten deze keer zeker ga halen, start ik opnieuw. Onderwerp, kenmerk vind ik nu rapper dan de eerste keer, dat is tijdswinst. Inderdaad: rechtsboven loopt een tellertje mee dat aftelt vanaf vijftien minuten. Ik demarreer naar het vakje voor de argumenten en vlam met hoge snelheid de vijf suggesties erin. Een sprintje naar boven: nog 3.14 minuten om er een lopend verhaal van te maken. Op 0.33 minuten finish ik. Zou er een gemeentelijke gele trui bestaan? 

Ter beloning vertrek ik naar de boulanger voor een knapperig stokbroodje, als ik rinkelende glazen flessen hoor bij de vuilnisbakken op Hoge der A. Verbaasd vraag ik of bekend is dat er voor recycling  glasbakken aan de overkant van de kruising Westersingel staan. De deze zonnige middag niet zo fris ogende jongeman vindt deze bak wel gemakkelijk dichtbij. “Maar ik heb nog veel meer zakken thuis staan hoor.” Dan parkeert een elegante dame haar BMW achter me buiten de parkeervakken en besluit ik haar ook nog maar even te informeren. Zij zegt: “Nog nooit een boete gehad en er zijn te weinig parkeerplekken.” Een schuine blik naar Lage der A toont een vrijwel lege stoeprand. De bolletjestrui is misschien gepaster vandaag. 

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!