Habitat

door | 6-06-2022 | Columns

Is Brussel anders dan Groningen als habitat? Ja! Dat zou je kunnen schreeuwen voor de plek, het eten, de cultuur, de interpretatie van het leven. Een droog nee als je het bekijkt vanuit sec een biotoop: stedelijk gebied waar in levensbehoeften wordt voorzien in een stadscentrum of aanliggende winkelcentra.

Zeker en vast geeft het een fijn gevoel op een plek te zijn die je denkt te kennen, welke natuurlijk niet perse die hoeft te zijn waarmee je vertrouwd was of bent. Dat zou zoveel kunnen betekenen bekende stadse patronen te herkennen en verrast worden door zelf gedefinieerde onregelmatigheden van de plek waar je je du moment bevindt. Vergelijk je dan de hele tijd, wellicht onbewust?

Screenshot_2022-06-06_at_10.02.53.png

Dat zou best eens kunnen en kan vast geen kwaad, want zoveel verschillen we niet. Ook hier vind je “Brusselse” toestanden van economische aard zoals een toenemend internationaal pallet aan inwoners, meurende Subways, maaltijdbezorgers, flitsboodschappendiensten, in afvalcontainer statiegeld zoekende lui en grootstedelijke probleempjes als langdurige wegenwerken, idiote concentratie van borden, kunst en afvalbakken bij elkaar, een woningmarkt met slimme zakenlui; allez dan toch op zijn minst in het klein.

Ook daar en elders zijn net zoveel als hier nuchter, pragmatisch en hulpbehoevend. Ieder heeft zijn eigen karakter en dat zal onderscheidend zijn voor een stad.

De definitie van een habitat zal niet veranderen en het zijn juist de inwoners die haar het karakter geven waar je naar zou kunnen verlangen. En daarbij zijn de RuG, Hanze en niet te onderschatten initiatieven in de Eemsdelta Groningen tot een hub van de toekomst aan het maken.

Zijn we een grootstad in het klein wat ons zo aantrekkelijk maakt, of was dat gewoon een excuus om terug te komen? Er zal niets boven Groningen gaan zeker?

Screenshot_2022-06-06_at_10.09.51.png

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!