Welkom terug

door | 29-08-2022 | Columns

In de late zomerperiode kan de stad zo lekker kabbelend zijn. Dat is zo’n sfeer om je zacht door de dag te laten glijden, ook al moet je werken. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. De meeste vogels zijn vertrokken en de lucht is voor een paar weken geklaard voor de blijvers. De vreemde vogels vertrekken overigens nooit, maar die zijn dan ook vleugellam. Vakantie zonder op vakantie te gaan, top!

Marktlui op halve bezetting, studenten zowat helemaal weg, werkzaamheden opgeschort door de bouwvak, de toeristen die gelukkig niet verder komen dan de Brugstraat.

Het is fijn en relaxed om juist dan zelf niet op vakantie te gaan en de stand van het licht te zien veranderen richting eind augustus en de stad te gebruiken voor haar horeca, winkels, zitjes en zo verder. 

Clichés zijn waar, zo is er tijd van komen en van gaan of van gaan en komen in dit geval, ligt er ook maar weer aan hoe je dat bekijkt overigens. 

Langzaamaan worden we voorbereid op de terugkomst van het bruis, want het nieuws over kamernood schijnt nooit te stoppen net zoals het geluid van de rolkofferende de toerist, of zijn dat kamerzoekers?

En komen doen ze, studenten klaar voor eindelijk weer een fantastische KEI-week. Om daarna misschien de introductietijd te doorlopen bij Albertus met tijdens de overgangsperiode elke ochtend appel in de Schuitemakersstraat in hun witte overhemden (je hebt ze vast gezien). Bezoekers van wat nu voor Noorderzon moet doorgaan, de markt terug in volle bezetting; de steiger zettende en andere vaklui en afsluitend Bommen Berend / Groningens Ontzet zo je wilt.

Lawaai, gezelligheid en vooruitgang, we hebben het één meer gemist dan het ander maar WELKOM TERUG want we zien u graag. Bedankt om onbewust en op natuurlijke wijze het bruis in de stad terug te brengen!

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!