Geen bijen, geen voedsel.

door | 13-03-2023 | Columns

Wij zijn in transitie van Stad naar Ommeland. Van de publieke ruimte in de stad, naar het ruimtelijk aangezicht van het platteland. De architect werkt aan tekeningen van het huis, zodat we met de gemeente in “de slag” kunnen over wat mogelijk is en wat niet. Discussies over de woonbestemming en het deel dat een agrarische bestemming heeft. Wat mag waar en wat mag waar niet?

We werken al vele uren aan het ordenen van het landschap rond het huis. De wilgen zijn inmiddels geknot, bomen zijn onderhouden, een brede haag is aangeplant en onder de bomen proberen we tot een iets wat meer geordende situatie te komen. Vogels vliegen af en aan en tussen al die vogels lopen ook twee ooievaars trots in de rondte.

Het is in alle aspecten een transitie voor ons als Stadjers. In het Ommeland wordt de vraag of we al dan niet groene vingers hebben niet gesteld, maar verondersteld. Zo af en toe staat er zo maar een bezoeker op het erf. Dan ben je in gesprek over de vraag of er te veel – jawel – reeën zijn, hoe het staat met de vossen, dat de dassen oprukken en natuurlijk of de wolf de A7 al over is. 

Iemand van de wildbeheereenheid die uiteenzet dat zonder beheer het mis gaat. Het gesprek maakt duidelijk dat de jacht daarbij hoort, omdat immers natuurlijke vijanden ontbreken. Toch blijft het een uitgemaakte zaak dat voor de wolf geen plaats is in ons land en zeker niet in ons deel van het land.

Zo maar ineens valt de naam BBB. Geheel toevallig, niet te nadrukkelijk, maar toch. Verkiezingen komen eraan en je weet maar nooit, al voegt hij er snel aan toe dat ik van politiek natuurlijk meer verstand heb.

Het is in alle opzichten een transitie, dat is zeker. Voor mij, maar ook voor mijn vrouw die waarschijnlijk ook deze keer haar stem zal uitbrengen op de Partij voor de Dieren. Zij heeft helaas zonder resultaat geprobeerd de vlag met de opdruk “geen bijen, geen voedsel” te bemachtigen. De vlag zou een plaats hebben gekregen bij haar bijenkasten en de titel zou – vast en zeker – garant hebben gestaan voor nieuwe inspirerende ontmoetingen.

Misschien ook interessant voor jou

Wilt u onze
vereniging
Steunen?

N

Een persoonlijke contributie bedraagt € 12,50 p/j.

N

Voor een huishouden van 2 of meer personen is deze slechts € 17,50 p/j.

N

U kunt zich aanmelden met uw NAAM, ADRES,POSTCODE en E-MAIL via hetakwartier@gmail.com o.v.v.”Lidmaatschap”
We nemen per omgaande contact met u op!